דילוג לתוכן

חיזוק מבנים

3 בספטמבר 2012

לפי הערכות מומחים רבים, רוב המבנים שנבנו במדינת ישראל לפני שנת 1980 לא עומדים במספר תקנים בסיסיים לעמידות בפני רעידות אדמה. ההערכה נוספת היא כי ישראל נמצאת בסיכון בפני רעידת אדמה חזקה במיוחד. זאת הסיבה שבשנת 2005 אושרה תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה, או בשמה המוכר יותר- תמ"א 38. התוכנית מאפשרת לבעלי דירות במבנים אשר לא נמצאים בתקן הנדרש לקבל היתרי בניה לחיזוק מבנים.

בשנת 2008 החלו לצאת לפועל תוכניות בנייה שונות על פי התוכנית. עם זאת דיירים רבים חוששים להתחיל בתוכנית חיזוק מבנים מסיבות שונות –

–         עלות גבוהה מאוד

–         הליכי רישוי ארוכים ומסובכים

–         קושי להגיע להסכמה בין דיירי הבניין

–         אי נוחות הנגרמת לדיירים עצמם ולשכניהם בעקבות עבודות חיזוק מבנה.

 כל אלה הם הסיבה לכך שבנוסף להיתרי בנייה התוכנית מספקת תמריצים שונים לבעלי הדירות והבניינים – תמריצים אלה מתבטאים הקלות מס, פטורים מאישורים שונים, האפשרות להקמת דירות נוספות או הרחבת יחידות הדיור, אפשרות לשיפוץ חזית ועוד. כל אלה אמורים להוות שיקול לחיוב כאשר הדיירים באים לקבל החלטה בדבר חיזוק המבנה. כמו כן, עם השנים נוספו חקיקות תומכות שונות המקלות על יישום תמ"א 38.

 איך מתחילים בחיזוק מבנים?

 קודם כל יש לקבל זכאות לביצוע התוכנית, זאת על ידי בדיקת מהנדס מוסמך אשר יקבע שאכן הבניין לא עומד בתקן. לאחר מכן, בעזרת קבלן מוסמך יש להציג את התוכנית שאותה בחרו הדיירים. על מנת להתחיל בתהליך הבניה עצמו יש לקבל אישור מהוועדה המקומית לתכנון ולבנייה (כדי למנוע פגיעה בחזות העיר ובסביבה.

שיטה נפוצה לחיזוק מבנים היא בעזרת שימוש ביריעות חיזוק אשר יגבירו את העמידות בפני רעידת אדמה, יאפשרו תוספת עומסים (קומות נוספות לבניין למשל) וישמשו לתיקון פגמים במבני בטון.

From → כללי

להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: